Schrijf je hier in voor jouw Juweeltjes Meer info

Zwaar Weer

Zwaar Weer: je koers op liefde houden terwijl je relatie op de klippen loopt

Prijs € 30,00
 

Wanneer je liefdesrelatie op de klippen loopt, zit je in zwaar weer. Het kan voelen of je volledig overspoeld wordt door een zee van verdriet en pijn. Ik heb dat zelf ervaren. Het voelde alsof mijn schip was vergaan en ik middenin een enorme woeste oceaan lag. Ik liet me overspoelen door de tsunami van de eerste periode. Vervolgens leerde ik navigeren op het woeste water en uiteindelijk leerde ik om te surfen op de golven. 

In mijn eigen proces van rouwen, helen en uiteindelijk mijn nieuwe evenwicht weer vinden verlangde ik naar een boek als dit. Een boek vol oefeningen, gedichten, quotes, en vooral inspiratie en houvast. Dat boek bestond nog niet en dus heb ik het in het eerste jaar na mijn scheiding zelf geschreven en samengesteld. Het is een verzameling van eigen werk, maar ook van inspirerende woorden van anderen. En met prachtige illustraties van Mariët Kuenen. Zij weet mijn woorden met haar tekeningen op wonderbaarlijke manier kracht bij te zetten. Het is een verzameling geworden waar jij baat bij kunt hebben in jouw zware weer.

Want je kunt gebruik maken van dit proces. Je kunt je hart openhouden en je koers op liefde blijven zetten. En dan geef je het leven de kans om zich rijker dan ooit aan je te tonen.

Een sneak-peak uit de inleiding van het boek:

Op de momenten in ons leven dat alles ons voor de wind lijkt te gaan is het makkelijker om te vertrouwen op liefde en op het leven. Het gaat ons goed en we voelen ons geliefd door de mensen om ons heen en het leven zelf. Dan kunnen we ons ook best voorstellen dat we de moeite waard zijn. Dat kunnen we het vaak prima opbrengen om van onszelf te houden.

Maar in zwaar weer kan het lastiger zijn. Wanneer het leven ons om de oren slaat met uitdagingen, met nederlagen, met conflicten, met afscheid en verlies, dan komen alle angsten naar boven. Dan voelen we ineens iedere blokkade levensgroot. Dan schieten we in alle oude gedachten- en gedragspatronen die we ooit uit angst hebben geleerd. Juist op het moment dat we het het hardste nodig hebben, verliezen we ons contact met onvoorwaardelijke liefde.

In de late zomer van 2019 kwam er een abrupt einde aan mijn relatie van twee decennia. Over zwaar weer en op de klippen lopen gesproken. Het voelde als een meesterproef. Al het innerlijk werk, alle studie, alle heldere ingevingen van de afgelopen jaren werden op de proef gesteld. Waar was de liefde nou? Waar was mijn liefde voor mezelf nou? En hoe zat het met mijn liefde voor mijn partner die ik, ondanks de veranderende vorm, niet kwijt wilde raken?

Een van de eerste besluiten die ik in dit proces nam, was dat ik wilde kiezen om, wat er ook zou gebeuren, mijn hart open te houden. Juist nu het zo vreselijk zeer deed en ik me er zo pijnlijk kwetsbaar in voelde wilde ik alles open houden. Laat het verdriet maar door me heen razen. Ik huil het er traan voor traan uit. Laat de pijn maar door me heen steken, ik wil alles doorvoelen. Als ik mijn hart sluit, wordt alles wat daar binnen zit hard en bitter. Dat wil ik niet. Het is nu nog vloeibaar, ik kan het nu nog spoelen en schoonmaken. 

Het tweede besluit was om er beter uit te komen dan ik het proces in was gegaan. Ik wilde niet overleven, ik wilde leven. Ik wilde niet alleen liefde volgen ondanks wat er gebeurde, maar ook dankzij de omstandigheden. Ik wilde groeien en bloeien. In de storm, in het oog van de orkaan en als de storm uiteindelijk weer zou gaan liggen. Ik wilde dan om me heen kunnen kijken en zien dat ik middenin een landschap zou staan waar ik intens van kon houden.

Zwaar weer in je leven biedt je de mogelijkheid om oude patronen te doorbreken. Storm biedt je de kans om blokkades helder te zien en er een weg doorheen te leven naar innerlijke vrijheid. Ze biedt je de optie van onbelemmerd liefhebben, wanneer jij daarvoor kiest. Dat is geen makkelijke weg. Alles toe laten wat zich aandient in deze tijden is intens en heftig. Naar de pijn toe bewegen in plaats van ervan weg bewegen voelt soms echt ellendig.

En aan de andere kant is het uiteindelijk de weg van de minste weerstand. Het gaat over ontspannen in jezelf. Jezelf accepteren voor wie je bent. Hier, nu. Het gaat over het accepteren van de keuzes die tot je huidige situatie hebben geleid. Het gaat over het besluit nemen of   je andere keuzes voor je toekomst wilt maken. Het gaat over luisteren naar je hart, naar je ziel.

Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.