menu

Over Manon

Ik ben Manon Buwalda, transpersoonlijk counselor en bewustzijnscoach. Ik werk met jou om alles wat je in je leven ervaart als blokkerend juist te kunnen gebruiken om je relaties, je werk en je persoonlijke groei, te laten groeien en bloeien. Het leven waar jij naar verlangt wacht op jou.

Ik Ben

Ik ben de vrouw van mijn lieve echtgenoot, de moeder van mijn prachtige kinderen, de baas van mijn grote leraar-hond, de dochter van mijn liefdevolle ouders, de zus van de zus van mijn hart en mijn bloed, de vriendin van de mensen die diep in mijn hart zitten.

Ik ben de coach van al mijn lieve klanten die ik zo graag zie, de schrijver van verhalen, de zoeker naar het licht in mijn Innerlijke Schatkamer. Ik ben degene die het leven in zijn volle volheid leeft. Ik ben degene die door lief en leed heeft geleerd dat het leven mij altijd dient, op welke manier dan ook. Altijd. Zonder oordeel.

Mijn verhaal

Als kind was ik gevoelig en introvert. Ik keek. Ik keek naar mensen. Ik keek ze recht in hun ziel. Met hele grote, hele bruine ogen. En ik verbond me op zielsniveau met hen. Ik voelde wat zij voelden en zij mochten mij helemaal kennen. Dat vindt niet iedereen makkelijk. Dat vinden veel mensen zelfs heel erg ongemakkelijk. Dus heb ik me aangepast. Ik vogelde uit wat mensen van me verwachtten en probeerde daar aan te voldoen. Dat werd zelfs mijn grootste prioriteit. Lief zijn voor anderen, voldoen aan verwachtingen die vaak niet eens uitgesproken werden en vooral niet mezelf zijn. Ik vluchtte in mijn hoofd, voelde weinig meer.

Vijftien jaar geleden hield ik dat niet meer vol. Het leven voelde zwaar. Ik was iedere dag zo ontzettend moe van het voldoen aan de verwachtingen. Ik begrensde mezelf aan alle kanten en verwachtte dat ik binnen die grenzen mijn leven kon leven. Dat gaat niet. Het zette me helemaal klem. Het roer moest om. Zonder me daar op dat moment bewust van te zijn ben ik op expeditie gegaan in mijn Innerlijke Schatkamer. Ik heb het licht aangedaan op plekken waar ik al in geen jaren meer was geweest, ik heb het stof weggeblazen van plekken die ik verwaarloosd had en ik heb heel wat muren doorgebroken om aan te kijken wat ik eng vond.

Wat een reis! Ik heb zo vaak met knikkende knieën nieuwe keuzes gemaakt. Ik ben gaan leven vanuit mijn intuïtie. Ik ben gewoon een compleet nieuwe 4-jarige opleiding gaan doen. Ik ben mijn eigen onderneming begonnen terwijl ik twee opgroeiende kinderen heb en een man die ook zelfstandig ondernemer is. Ik heb mijn grootste ondermijnende overtuigingen aangekeken, erkend, en gezien voor wat ze zijn. Ik heb besloten om alles in mijn leven te accepteren als helpend en dienend en van daaruit de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor wat er in mijn leven is. Ik spring nog steeds minstens drie keer per week in het diepe zonder de zekerheid dat het water diep genoeg is. Maar ik zou echt niet anders willen.

Mijn pad

Nu, na vijftien jaar, besef ik mij ten diepste dat niets in mijn leven zomaar is gebeurd. Er is niets fout gegaan. Ik heb nergens van hoeven herstellen. Ik hoef niet te helen. Ik heb gewoon het pad gelopen dat het beste bij mij past. Ik loop nog steeds het pad dat mij het beste dient. Ik heb mijn zielsverlangen de ruimte gegeven die het verdient, ik heb mijn missie in de wereld gezet en ik ontwikkel me elke dag door. Ik heb er wel langer over gedaan dan nodig, omdat ik zelf nog geen idee had van het pad dat ik aan het lopen was. Ik heb iedere stap zelf moeten uitvogelen.

Herken je iets van jezelf in mijn verhaal? Vraag dan hier een gratis Schatkaarten sessie aan.

Zo werk ik

Ik ben degene die je in contact brengt met je diepste zielsverlangen. Zodat jij voelt hoe jij je kan bevrijden van alles in je leven waardoor jij je tegengehouden voelt. Zodat jij jezelf alle ruimte kan geven en helemaal in jouw oneindige potentieel kan stappen.

Ik vertel je mijn verhaal omdat het inspirerend werkt. Ik ben altijd open over mijn innerlijke werk, over wat ik doe om mijn bewustzijn iedere dag te vergroten. Ik laat je direct zien, voelen en ervaren waar jij in jouw verhaal kan zijn. Welke vrijheid jij voelt in je leven. Hoe jij kan ervaren tot in je diepste ziel dat alles voor je werkt. Zodat je je gezegend voelt in je leven. Ik breng je in contact met jouw Innerlijke Schatkamer. Waar jij zowel vreugde als blokkades tegenkomt. Ik help je daarmee te dealen, zodat jij je hele Innerlijke Schatkamer in het licht zet en alle schatten gebruikt om jouw leven te leiden. Het leven waarvoor jij hier bent. In jouw licht, in jouw kracht, op jouw voorwaarden.

Innerlijke Schatkamer

Ik werk met de metafoor van de Innerlijke Schatkamer. Iedereen heeft zo’n Innerlijke Schatkamer. Daar liggen al jouw kwaliteiten, je verlangens, je prachtige eigenschappen, maar ook al je blokkades, je angsten, je weerstand op je te wachten. Je gebruikt slechts een deel van je schatkamer. Je hebt op sommige plekken het licht aan gedaan en de schatten die er liggen opgepoetst. Dit zijn de delen van jezelf waar jij je bewust van bent. De kwaliteiten en eigenschappen die je dagelijks gebruikt. De verlangens in je leven die jij jezelf toestaat te voelen, de doelen die jij jezelf toestaat na te streven.

“Alles in je leven is een cadeau. We kunnen het mooi vinden of niet, we kunnen het graag willen hebben of niet, maar het is een cadeau. Jij bepaalt of je het aanneemt en uitpakt.” 

Wanneer jij veranderingen wil in je leven, of dat nou op het gebied van werk, relaties of persoonlijke ontwikkeling is, zul je op zoek moeten naar de delen waar jij je niet bewust van bent. De kwaliteiten, eigenschappen en verlangens die je in het donker hebt gezet, hebt laten verstoffen, of waar je zelfs een deur voor hebt gezet om ze helemaal af te sluiten. Wanneer wij samenwerken, gaan we juist daarnaar op zoek. De vergeten hoekjes, de delen die je, om welke reden dan ook, als ingewikkeld ervaart. We gaan ont-dekken en ont-wikkelen, zodat ook jij je hele schatkamer kan gebruiken. Zoals de bedoeling is van je ziel.

Je kan bij mij verschillende werkvormen verwachten. Ik werk door middel van gesprekken, visualisaties, droom counseling en dynamische opstellingen. Ik werk met online trainingen, individuele trajecten en live dagen. Klik hier voor meer informatie.

Stel je eens voor

Je zit niet meer vast in oude patronen. Je neemt geen genoegen meer met een leven waarvan je voelt dat het je klein houdt of klem zet. Je gebruikt echt alles in je leven om te groeien en het leven te leiden waar jij echt gelukkig van wordt. Ga je mee op expeditie in jouw Innerlijke Schatkamer? Stel je eens voor wat je daar allemaal voor schatten in tegen gaat komen. Stel je eens voor wat er allemaal in je leven zou kunnen gebeuren wanneer jij al het licht aandoet en alle stof wegblaast.

Boek hier een Schatkaarten sessie met mij.