menu

Week 8: Laat het waaien

Heb jij ook wel eens van die weken? Dat alles net even iets meer binnen lijkt te komen? Dat je jezelf wat sneller leeggetrokken voelt in het gezelschap van anderen? Ik in ieder geval wel.

manon, woensdag 23 november 2016

Ik heb even zo’n week dat ik echt super leuke dingen aan het doen ben en allemaal sessies heb met echt zulke fantastische mensen! Maar dat ik ook het contrast voel op momenten dat ik in contact ben met mensen waar ik even geen aansluiting bij vind. Dan voelt het ineens heel heftig en voel ik dat ik die energie vasthoud.

En dat gaat niet alleen ten koste van mijn energie, maar ook ten koste van mijn intuïtie. Het is niet alleen dat ik mijn energie dan voel weglopen, maar ook dat ik niet meer helemaal loepzuiver op mijn gevoel kan vertrouwen. Het is wat troebeler. Ik neem net iets teveel van anderen mee in mijn gevoel. En dan kan ik mijn klanten net niet meer datgene bieden wat ik wel graag wil.

Dat kan natuurlijk niet! Gelukkig heb ik allerlei manieren om weer echt goed terug te keren bij mezelf en mijn eigen energie. Soms worden die me aangereikt door mensen om me heen. Dat is toch zo leuk om te merken dat wanneer je echt in contact staat met mensen, ze precies weten wanneer ze even contact moeten maken. Gisteren kreeg ik een appje op het moment dat ik even iets op een rij moest zetten van iemand die precies weet hoe ze iets los moet peuteren bij mij. En een aantal nieuwsgierige vragen verder was ik weer terug bij mezelf. Heerlijk!

En natuurlijk heb ik ook verschillende energetische manieren om mijn energieveld weer even helemaal schoon te maken en goed bij mezelf te zijn. En een van die visualisaties gaat over het strand. Voor degenen die mij al een beetje kennen: ik ben dol op het strand. Vooral het strand van Vlieland, maar uiteindelijk mag het ieder strand zijn. Ik heb bij deze visualisatie dan ook het mooie Vlieland in mijn hoofd, maar dat hoeft natuurlijk niet. Kies vooral een plek waar jij je fijn voelt.

Wat nog wel belangrijk is bij “schoonmaak” visualisaties is dat je altijd je eigen energie weer laat opvullen wat je net hebt schoongemaakt. Ik doe dat door in de visualisatie terug te lopen over mijn eigen pad en mijn schoenen weer aan te trekken, maar voel even wat voor jou belangrijk is. Dat kan namelijk ook zijn dat je de zon even bewust toelaat in jouw energieveld. Of iets dat jij fijn vindt. Dat laat ik aan je eigen-wijsheid over.

Ik wens je een hele fijne week met jezelf en de wereld om je heen!