Schrijf je hier in voor jouw Juweeltjes Meer info

Verbinden aan Jezelf | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, vrijdag 27 mei 2016

Verbinden aan Jezelf

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een ongelooflijk waardevol het is om je echt en waarachtig te verbinden aan jezelf, je leven en pas van daaruit je te verbinden met de wereld om je heen.

Ik vertel je in deze blog hoe ik in de afgelopen jaren van een vaag idee hierover, ertoe ben gekomen om dit de echte, pure kern van Vidante te maken. Hier draait het om in mijn leven. Om Ja zeggen tegen mijzelf, mijn leven en de wereld om mij heen. En als jij dit ook het middelpunt van jouw leven weet te maken, kom je bij je kracht, bij datgene wat jij moeiteloos kan neerzetten. Waar je hard voor kan werken, zonder dat je opgebrand raakt of jezelf kwijt raakt in de verwachtingen van mensen om je heen.

Ik denk dat het van een enorme waarde is om van anderen te leren welke keuzes zij maken. Wat hun acties zijn, of juist hun overwegingen. Dat scherpt je eigen gedachten en inzichten. Ik leer graag van een ander en gun een ander ook graag de kans om te leren van mij.

Een aantal jaar geleden begon ik heel rustig te bedenken dat ik graag voor mijzelf wilde gaan beginnen. Een eigen onderneming opzetten. Ik wilde volgens mijn eigen visie werken, mensen op die gebieden begeleiden die ik echt heel erg belangrijk vind. Niet meer met organisatiedoelen te maken hebben, waardoor er geen tijd, energie, of geld gespendeerd kan worden aan het welzijn en de ontwikkeling van de medewerkers. In ieder geval niet op de manier zoals ik het voor me zag. Ik werd bij mijn eerste stappen op deze weg begeleid door iemand waarvan ik voor het eerst hoorde dat hij mij zag als een echte ondernemer. Ik dacht altijd dat ik niet commercieel genoeg was, dat ik niet genoeg lef had. Maar hij haalde juist andere eigenschappen van mij aan die hij zag als heel belangrijk en onontbeerlijk: verbindend, creatief, flexibel, loyaal, doorzetter. Dank daarvoor! Ik begon me hierin aan mijzelf en mijn kracht te verbinden.

Maar wat is het soms eng! Wat een hoop blokkades heb ik met me meegesleept in mijn leven. Wat een ballast en een hoop ruis wat tussen mij-op-dat-moment en mij-zoals-ik-echt ben-en-wil-zijn. Ik heb nog niet alles opgeruimd, ik weet ook niet of dat ooit wel gaat gebeuren. Maar ik ben een eind gekomen, voor nu ver genoeg. Uiteindelijk heeft het daadwerkelijk starten met Vidante nog best even geduurd. Ik heb getwijfeld, nu eens kiezend voor het avontuur en mijzelf en dan weer voor zekerheid en veiligheid. Maar toen ik eenmaal begon mij echt te verbinden aan mijzelf, toen kon ik niet meer terug.

Op een dag, na een hele hoop aanloopjes en valse starts heb ik besloten om er helemaal voor te gaan. Om te gaan staan voor wat ik belangrijk vind in mijn leven. Aan mijn waarde en kracht en om dan te zeggen: ik kan jou helpen om je ook te verbinden aan jezelf. Aan je kern, aan je leven, aan de wereld om je heen. Dan sta je in je kracht, dat versterkt je enorm. En van daaruit kan je gaan veranderen wat je niet meer kan gebruiken, wat niet meer van jou is. En daar wordt je leven beter van (die is vooral spannend, want wie ben ik… enzovoort). Als jij op zoek bent naar verbinding met jezelf, naar verbondenheid met je kracht en je flow, dan wordt jouw leven beter als je met mij gaat werken.

Dat draag ik uit, daar sta ik voor. De verbinding maken en echt (be)leven met jezelf en van daaruit de verbinding maken met de wereld om je heen is het belangrijkste wat je kan doen. Dan kom je in contact met je kracht, met wat je moeiteloos kan doen.

Vidante. Een woord uit het Esperanto. Een verbindende taal, een verbindend woord: ik zie jou en verbind me duurzaam en echt aan jou. En daaronder “verbinden, versterken, veranderen”. Die woorden kwamen bij me op in mijn hoofd en wilden niet meer weggaan. Wat niet wil verdwijnen moet blijkbaar blijven. Ik heb ze geaccepteerd in al hun “weet ik veel”.

Ik besef me steeds duidelijker wat belangrijk is in het leven en hoe ik dat in de wereld wil zetten. Ik ben me gaan verbinden aan mijn eigen woorden. Aan wat er heel diep in mij ligt en wat vorm, gestalte wil krijgen. Ik verbind me steeds meer aan mijzelf. Daar werk ik hard voor, iedere dag. Dat gaat niet over. Dat is ook zo mooi, Ik gun het mezelf ten volle. En ik gun het iedereen. En daar gaat Vidante over. Niet alleen over mij en mijn proces, maar vooral over dat ik de wereld Vidante gun. Aandacht voor de beweging naar binnen, naar verbinding aan de kern en van daaruit betekenisvolle verbinding met de wereld.

Kan jij wel iemand gebruiken die mee kijkt? Vul het formulier in en ik neem contact met je op.

Een reactie achterlaten onder het blog waardeer ik enorm. Ik kijk regelmatig en kan ook via die weg eventuele vragen beantwoorden!


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.