Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Schatkaarten als wegwijzer | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, dinsdag 1 augustus 2017

Schatkaarten als wegwijzer

Vroeger, toen ik nog een kind was, stond er bij mijn moeder altijd een mandje met engelenkaartjes op haar werkkamer. Kleine kaartjes waar maar een woord op stond. Als ik bij haar op haar kamer kwam mocht ik altijd een kaartje pakken. Ik vond dat zo spannend! Niet dat ik altijd veel met zo’n kaartje kon, maar het feit dat er een kaartje was die speciaal voor mij, op dat moment uit het mandje kwam voelde heerlijk bijzonder.

Jaren later volgde ik de opleiding Intuïtieve Ontwikkeling en daar lag iedere week een andere kaartenset klaar waar we allemaal een kaart uit mochten trekken. Het voelde nog net zo bijzonder als vroeger. Nu merkte ik ook hoe mooi de kaarten op mij en waar k op dat moment mee bezig was aansloot. Soms met de opleiding zelf, soms met wat daar omheen in mijn leven speelde.

Het was niet altijd direct even helder. Er waren nog heel veel delen in mijn Innerlijke Schatkamer waar ik me niet eens bewust van was. Wanneer de kaart over een van die verborgen, of afgesloten delen ging, had de kaart even tijd nodig om te bezinken. Ik schreef de tekst over en las die de volgende week nog een aantal keer over. Later leerde ik ook om anderen te vragen of ze even mee wilden kijken om de kaart te duiden. Zo leerde ik veel over mezelf.

De laatste paar jaar gebruik ik kaarten steeds meer in mijn dagelijks leven en in mijn praktijk. Een dagkaart is vast onderdeel van de start van mijn dag. Niet om me te dicteren wat ik wel of niet moet doen die dag, maar om mijn aandacht te focussen en om gebruik te maken van de energie die deze dag makkelijk toegankelijk is voor mij. Het zorgt voor liefdevolle aandacht en effectief gebruik van wat al aanwezig is.

Kaarten vormen ook prachtige aanknopingspunten voor coachingsgesprekken. Een kaart kan je bemoedigen waar je angst voelt, erkennen waar je dat zelf nog niet aandurft, confronteren waar je dat zetje goed kan gebruiken, iets in het licht zetten waar je zelf niet aan had gedacht. Je voelt altijd wat een kaart met je doet, en je voelt altijd of hij bij je past, of hij met je resoneert.

Eens in de zoveel tijd doe ik een wat uitgebreidere legging voor mezelf, of voor iemand anders. Even kijken welke processen er op dit moment spelen, wat de vraagsteller kan doen om gebruik te maken van de beschikbare energie en kijken wat het resultaat is waar diegene dan weer mee verder kan. Het is zo bijzonder om te merken hoe de kaarten me inzicht geven in mijn eigen-wijsheid. De beelden op de kaarten kunnen dan net zo werken als de beelden die ik in mijn dromen krijg.

Ik werk met kaarten met hetzelfde grotere zelf als wanneer ik met droombeelden werk. Goed voelen wat de kaart met je doet, kijken naar de gebruikte symboliek (en de teksten wanneer je dat wil), en dan rustig op je af laten komen wat deze kaart je te zeggen heeft in jouw leven. Hoe kan jij de kaart vertalen in concrete situaties en stappen in je leven.

Je Innerlijke Schatkamer is een prachtige verzameling van alle schatten en juwelen die jou en je leven vormen. Maar niet alle delen zijn al helemaal in kaart gebracht. Daar kan je nog verdwalen en de weg kwijtraken waardoor het niet altijd helder is welke stappen voor jou de juiste zijn. Kaartleggingen vormen letterlijk de Schatkaarten voor jouw Innerlijke Schatkamer. Ze passen van nature heel mooi bij elkaar.

Kaarten zijn voor mij nooit om de toekomst te voorspellen of om je in een bepaalde richting te duwen. Het zijn mooie inkijkjes in de energie die op dit moment in je leven speelt en vooral heldere inkijkjes in de stappen die jij mag nemen. Zodat je komt waar je echt graag wil zijn in je leven. Het maakt concreet zichtbaar wat er in de energie speelt in je leven. Fijn om daar gebruik van te maken.

Omdat ik het zo fijn vind om zelf met mijn verschillende kaarten te werken, omdat ik het echt heel erg leuk vind om met jou met mijn kaarten te werken en omdat ik jou ook de helderheid en het plezier van het werken met kaarten en energie werk, heb ik de gratis Schatkaarten sessie ontwikkeld. In een skype sessie van 20 minuten leg ik een drie-kaartlegging voor je en help ik je om ze te duiden. Zo wordt voor jou duidelijk in welk energetisch proces je momenteel werkt, wat de stappen zijn die je kan zetten om optimaal gebruik te maken van deze energie en wat het resultaat zal zijn.

Dus wil je graag weten wat jouw volgende stappen zijn, vraag dan hier de gratis Schatkaarten sessie aan. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.