Schrijf je hier in voor jouw Juweeltjes Meer info

Puur verlangen | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, maandag 28 mei 2018

Puur verlangen

Pure verlangens zijn de motor onder alles wat ik doe. Ik verlang er naar om de innerlijke vrijheid te voelen om wie ik in mijn kern ben tot uitdrukking te brengen. Ik verlang ernaar om vrijheid te ervaren van datgene wat mij tegenhoudt om mijzelf te accepteren, te erkennen en te uiten. Ik verlang ernaar om mezelf te zijn, mezelf te mógen zijn. Ik verlang ernaar mezelf te zien als de pure, onvoorwaardelijke liefde die ik ben en om mezelf in al mijn liefde met mijn hart open aan de wereld te geven.

Ik verlang er ook naar om het leven om mij heen te creëren dat mij daarbij helpt. Ik verlang ernaar om genoeg geld te verdienen om me helemaal aan deze taak te kunnen wijden. Om alleen nog maar het werk te doen waarvoor ik weet dat ik hier ben. Zowel in mezelf als naar buiten. Daar moet ik dingen voor doen, zoals het opbouwen van mijn onderneming, geld rekenen voor het werk dat ik doe, mezelf zichtbaar maken, en ieder moment, iedere dag, ‘ja’ zeggen tegen het werk dat ik wil doen. Ik heb deze onderneming, ik creëer deze voorwaarden, ik maak mezelf iedere dag zichtbaar, voor mezelf en voor anderen. En ik mag blijven groeien.

Ik verlang er ook naar om de mensen om me heen te hebben die mij helpen bij mijn werk. Ik verlang naar de mensen die van me houden, die zoveel van me houden dat ze mij altijd helpen groeien en stevig staan in het veld van liefde dat ik ben. Ik verlang naar mensen om me heen die van me houden terwijl ik leer om te groeien en stevig te staan. Ook als ik even heel klein ben, of me uit evenwicht voel gaan. Ik verlang naar de mensen die zich niet laten afleiden door mijn geworstel, maar me steeds (bewust of onbewust) blijven helpen in liefde. Ik heb deze mensen om me heen en ik ben iedere dag dankbaar voor hun aanwezigheid.

Dat zijn de verlangens van mijn ziel. De pure verlangens die in het teken staan van de reden van mijn bestaan. Van wat ik hier op aarde, in dit leven, te doen heb. Wat ik te leren heb, wat ik vrij te laten heb, waarin ik mijn bewustzijn te laten groeien heb en wat ik uit te dragen heb. Wanneer ik ‘ja’ zeg tegen deze verlangens en hulp vraag aan het universum, krijg ik onmiddellijke respons. Niet altijd in de vorm die ik verwacht, zelfs niet altijd in de vorm die ik leuk vind, maar als ik goed kijk herken ik de hulp altijd.

Er is ook een ander deel in mij. Er is een deel van mij dat zich niet altijd veilig voelt in de wereld. Dat zich niet altijd geliefd voelt. Een deel dat zich niet goed genoeg voelt. Een deel dat oordeelt over zichzelf en de wereld om haar heen. Een deel dat pijn wil vermijden en zekerheden buiten zichzelf zoekt om de controle te houden. Een deel dat soms serieus gelooft dat mijn geluk buiten mezelf te zoeken is. Een deel dat denkt dat ze grenzen moet stellen om zichzelf staande te kunnen houden. Een deel dat wil eisen dat anderen zich gedragen zoals het voor mij het fijnste is.

Dat deel voelt ook verlangen. Verlangen om te bezitten en verlangen om zeker te stellen. Dat verlangen is heel fijn wanneer ik krijg waar ik naar verlang. Wanneer ik iemand liefheb en diegene verzekert mij van het feit dat ik ook wordt liefgehad, dan voelt dat heerlijk. Maar datzelfde verlangen kan heel erg pijn doen wanneer ik niet zo zeker ben van de liefde van de ander. Ineens maakt het denken aan de ander, pijn in mij los, waar ik in pure liefde alleen maar blij kan zijn met het feit dat hij of zij bestaat.

Dit zijn verwrongen verlangens. Ze gaan niet over vrijheid, of over mijn werk doen. Ze gaan niet over liefde, maar ze gaan over angst. Ze helpen me niet groeien, ze houden me juist klein. En toch, ze zijn deel van mij zolang ze daar zin in hebben. Ze zijn deel van mij zolang ik ze vasthoudt. Ze zijn deel van mij zolang ik onbewust constateer dat mijn angst groter is dan mijn liefde. En hoe harder ik me tegen ze verzet, hoe harder zij zich aan me vastklampen.

Onvoorwaardelijke liefde gaat over volledige acceptatie. Acceptatie van wat in mij leeft, en acceptatie van wat in de ander leeft. De schoonheid, de kracht, de openheid, de vreugde, het licht. Maar ook de verwrongenheid, het niet-kunnen, de kramp, de pijn, het donker. Het is er allemaal. Ik zoek er mijn weg in, ik zoek er mijn vrijheid in. Op zijn eigen tijd ga ik de uitdaging aan en lost de kramp zich op als mijn bewustzijn zich vergroot.

Mijn geliefden zijn mijn spiegels. Mijn zielsrelaties laten mij op ieder moment zien wat er in mij leeft. Ze laten mij zien waar mijn schoonheid zich bevindt, ze laten mij zien hoe mijn veld van pure liefde eruit ziet, ze laten mij zien hoe ik liefheb. Ze laten mij ook zien waar mijn pijnpunten zitten. Door hen ervaar ik waar mijn verlangens op het vermijden van pijn gericht zijn. En dan kan ik een keuze maken: blijf ik daarop gericht, of richt ik me weer op mijn veld van liefde.

Deze lessen zijn intens. Zowel in het licht als in het donker. Soms voelt het wel eens alsof het te intens is. Dan word ook ik verleid om weg te rennen, om mijn hart te sluiten, om me maar niet meer zo vreselijk kwetsbaar te voelen. Maar dat wil ik niet. Ik doe het niet meer. Ik hou mijn hart open, ook al is het eng, ook al voelt het alsof ik ieder moment onderuit kan gaan. Ik ben veilig in mezelf. Mijn pijn, mijn angst, mijn verdriet is niet van nu. Het is oud. Het is zo oud dat het tijd is om het vrij te laten.

Mijn bewustzijn zet de energie in beweging. Ik kan er niet altijd bij met mijn hoofd, mijn denken is immers maar een stukje van mijn bewustzijn, van mijn gewaarzijn. Soms bestaat bewustzijn uit gevoel, soms uit inzicht, soms uit het volgen van mijn impulsen. Maar het zet altijd die volgende stap in onvoorwaardelijke liefde in gang. Het zet me steviger in mijn veld.

Op de ‘Dag van de liefde en zielsrelaties’, gaan we ons bewustzijn enorm vergroten. Ik help je om je over te geven aan je leven, om te accepteren wat in je leeft. Zodat het voor je kan werken. Zodat alles in je leven, je kan helpen om meer en meer in onvoorwaardelijke liefde te leven. Zodat je zielsrelaties je niet alleen uitdagen, maar je hun hulp ook aan kunt nemen. Zodat jij je pure verlangens kunt voelen en in de stroomversnelling van je leven, jouw veiligheid kunt ervaren. Ik help je te zien welke geschenken je zielsrelaties je brengen en hoe jij het cadeau kan aannemen en gebruiken.

Neem jij het cadeau wat je zielsrelaties je komen brengen aan? Ik zie je heel erg graag op 23 juni. Er zijn nog een paar plekjes over, dus wacht niet te lang.

En voor de snelle beslissers: vandaag (maandag 28 mei) krijg je nog 50% korting!!!!

Kijk hier voor meer info.

Meer blogs en artikelen van mij lezen? Abonneer je hier en ik stuur je twee keer per maand waardevolle post!


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.