Schrijf je hier in voor jouw Juweeltjes Meer info

Omarm jezelf | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, woensdag 15 februari 2017

Omarm jezelf

Jezelf accepteren. Jezelf helemaal omarmen. Jezelf aanvaarden zoals je bent. In de delen die je kent en in de delen die je nog niet kent of vergeten bent. Mooi gezegd, maar hoe doe je dat?

Een paar weken geleden gaf ik in het project Luisteren naar Binnen een visualisatie over jezelf vergeven. Vergeving is een van de meest krachtige tools om te groeien. Of je nou jezelf vergeeft of een ander, wanneer je dat met heel je hart kan doen, heel je jouw innerlijke kwetsuren. En wanneer jij liefdevol jezelf heelt, kun je verder groeien en ontwikkelen in de richting die je graag wil. 

Maar er is nog een ander belangrijk stuk. Een stuk dat vlak naast vergeving ligt, maar zeker net zo belangrijk is. En dat is accepteren. Jezelf als het ware omarmen. Met alles wat je bent, met alles wie je bent. Daar heb ik een week later ook een mooie visualisatie voor gegeven in Luisteren naar Binnen en in van Frustratie naar Creatie. En eigenlijk wil ik die jullie niet onthouden. Want diep van binnen ben jij precies waar je moet zijn en precies wie je moet zijn. En het is fijn om daar soms even bij stil te staan.

En dat wil niet zeggen dat er niets meer te groeien of te ontwikkelen valt. Absoluut niet. Je staat uiteindelijk nooit stil en dat is meer dan goed. Het betekent alleen wel dat je gewoon mag werken met wat er nu op je pad komt. Los van moeten, of uitstippelen, of hard werken aan de toekomst. Gewoon werken met wat er zich nu aandient.

In je Innerlijke Schatkamer liggen een heleboel prachtige kwaliteiten om te ontdekken. Sommige zijn echt heel fijn om je mee te herenigen. Wanneer jij kwaliteiten ontdekt waarvan je eigenlijk dacht dat je ze niet had is dat een fantastische verrassing. Daar zit niets moeilijks aan, dat is alleen maar feest. Dat zijn over het algemeen de schatten die weliswaar onder het stof liggen, maar waar je het licht niet helemaal uit had gedaan.

Waar je het licht wel uit hebt gedaan, daar is je schaduw. In de Jungiaanse psychologie staat het archetype van de Schaduw voor alle delen in jezelf waar je je ongemakkelijk bij voelt en waar je het bestaan liever van zou willen ontkennen. Die delen van jezelf die niet oké voelen, of waar je van overtuigd bent dat ze niet oké zijn. Het kan nog wel eens lastiger zijn om die delen van jezelf te erkennen en te omarmen.

Toch zijn al die aspecten deel van jou. Toegang en bewustzijn op de delen die je eigenlijk wil wegstoppen (of dat nou is omdat je vanuit pijn de boel hebt afgesloten of vanuit een gevoel van mag-niet-want-dat-is-niet-sociaal-aanvaardbaar) kunnen verrassende inzichten opleveren. Soms heb je namelijk weggestopte delen van jezelf een heel ander uiterlijk gegeven dan ze eigenlijk hebben. Soms zijn kwetsbaarheden juist heel krachtig, soms zijn aspecten die je lastig toegeven van jezelf vindt, juist heel liefdevol en sterk.

Daar kom je alleen maar achter door alles van jezelf te bekijken, te accepteren en te omarmen. En je met je ongemak, je verdriet, je pijn en je opgetogenheid onderweg te verbinden.

De visualisatie van deze week helpt je daarbij op weg. Wanneer je deze visualisatie doet verbind je je opnieuw aan die delen van jezelf waar jij weer verbinding mee wil. Jij kiest welk deel en jij kiest tot hoever. Maar je mag verwachten dat je een proces in gang zet wat rustig zijn werk blijft doen, ook als jij er niet meer bewust mee bezig bent.

Veel plezier met jouw prachtige, krachtige Innerlijke Schatkamer. En mocht je ergens op stuiten wat je graag wil delen of waar je vragen over hebt, dan weet je me te vinden.

Download dit bestand: mp3 of ogg.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.