Schrijf je hier in voor jouw Juweeltjes Meer info

Maak gebruik van wat er voor je voeten ligt | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, zaterdag 5 augustus 2017

Maak gebruik van wat er voor je voeten ligt

Drie stappen die je kan volgen om te leren surfen op de energie van de zomer.

De zomer van 2017 zal niet de boeken ingaan als de meest rustige zomer ever. Het is niet zo dat het negatief is, maar wel onrustig en onstuimig. Alles doet mee. De wereld en wat er op mondiaal niveau allemaal gebeurd, het weer is onrustig en de energie ook.

Zonnestormen, eclipsen, poorten die open gaan, noem het maar op. Ik voel hem al een tijdje door me heen zinderen. Jij ook? Ik vermoed van wel…

Waar onrust en verandering zijn, is risico. Je kan niet iets nieuws proberen zonder het gevaar van vallen. Je kan niet heel hard racen zonder het gevaar uit de bocht te vliegen. Je kan geen kwetsbare nieuwe dingen doen zonder het risico dat je misschien gekwetst raakt. Maar gelukkig is de energie van deze zomer weliswaar ruig en ruw, ze is ook vriendelijk. Ze heeft niet direct heel scherpe tandjes. Die voel ik ook.

Het is een gunstige tijd om uit te proberen. Om te surfen op de energiegolven. Om nieuwe dingen een kans te geven en om domweg je ingevingen te volgen. Je kan stappen zetten die magisch voelen. Je kan dingen doen die je vorig jaar niet voor mogelijk hield. Geen garanties, dat niet. Maar mocht je voelen dat je onderuit gaat, dan kan je het handelen. Je komt er overheen en je leert onderweg fantastische lessen.

Ik merk het ook in mijn dagelijks leven. Ik ben nog nooit zo intens in contact geweest met mijn gidsen. Ik speel met hen en zij met mij. Mijn persoonlijke gids heeft een onnavolgbaar gevoel voor humor en mijn wolf wil nog wel eens plagend bijten als ik niet voldoende luister. Gisteren heb ik tijdens een astrale reis binnen mijn sjamanistische opleiding een geweldige vliegtocht met mijn draak gemaakt. Zo geweldig!

En ik schrijf het hier gewoon op. Het contact is weliswaar hechter dan ooit, maar dat is niet zo spannend. Wat spannend is, is dat ik het expliciet benoem naar de buitenwereld. Dat ik de ingevingen die ik krijg volg, ook al snap ik er niets van en kan ik er ook niet zoveel mee. Ik verzet me heus wel, ik roep soms heel hard: Nee, geen zin, waarom moet ik dat doen! En dan zucht ik eens diep en doe ik het toch. Zonder te weten wat de gevolgen zijn, zonder garanties dat het allemaal direct helder wordt. Zonder veiligheidsnet.

Want ik kan het hebben als ik val. Ik vertrouw erop dat wat ik zeg en wat ik doe zinvol is, op wat voor manier dan ook. Zo niet nu, dan ooit. Misschien zal ik het nooit precies weten, nooit de credits ergens voor krijgen, maar het zal zinvol zijn. En als dat betekent dat ik nu commentaar krijg, dat ik nu veroordeelt wordt, dat ik nu afgewezen wordt, dan is dat maar zo. Dan zucht ik nog een keertje diep en ga verder met mijn leven. Want ik kan het hebben als ik val.

Dat is voor mij persoonlijk een belangrijke stap die ik deze zomer zet om dichter dan ooit bij mezelf en mijn kern te komen. Dat is waar de energie deze zomer om draait. Dat is waar de energie altijd om draait, maar nu heftiger en sneller dan ooit. Het gaat om schoonmaken en stappen zetten om de weg naar jouw hart en naar jouw kern vrij te maken. Zodat jij meer dan ooit tevoren vanuit jezelf en jouw verlangens kan leven en werken. Zodat jouw energie meer dan ooit kan stromen in je leven.

Maar dan moet je wel de stappen zetten die voor je neus liggen. De energie is gunstig, maar jij bent degene die bepaalt of je er gebruik van maakt, of dat je deze kans aan je voorbij laat gaan. Echt helemaal aan je voorbij laten gaan kan natuurlijk niet. Je wordt beïnvloed, of je nou zin hebt of niet, maar je kan wel de stroom verkleinen of vergroten. Jij bepaalt of je worstelt in de golven of leert surfen.

Wanneer je niet vertrouwt op jezelf, of op het feit dat je het kan hebben als je valt, dan zal je deze tijd als angstig ervaren. Er wordt iets van je gevraagd en jij weet niet of je kan leveren. Je voelt de onrust, de trekkracht, maar je wil het liefst met rust gelaten worden. Je verzet je met hand en tand en dan wordt het een moeizame, lastige zomer.

Ik geloof er niets van dat jij het zo ervaart. Je leest dit stuk niet voor niets. Wanneer jij niet bereid bent om stappen te zetten, om te spelen, om risico’s te nemen, dan had je dit stuk allang gesloten. Niets mee te maken, weg ermee. Maar dat doe je niet. Je leest door. Want jij wil leren surfen. Jij wil gebruik maken van deze zomer energie.

Hoe doe je dat nou? Surfen op deze energie? Eigenlijk is het heel simpel.

De eerste stap: je kijkt goed om je heen naar wat er nu in je leven speelt. Ontmoetingen die je hebt, kansen die je worden geboden, ingevingen die zomaar boven komen borrelen, interesses die ineens worden gewekt, artikelen die onder je neus komen, en je volgt het pad dat er ineens voor je ligt. Het enige wat je echt hoeft te doen is jezelf toestemming geven om je heldere inzichten te volgen. Volg die ingeving en stop met steeds drie stappen vooruit te willen kijken. Neem genoegen met die ene stap en zet hem!

De tweede stap: doe wat er van je wordt gevraagd! Zet die stappen die voor je neus verschijnen. Komt er oud zeer naar boven, ga ermee aan het werk! Komt er een bijzondere ontmoeting op je pad, ga de verbinding aan! Krijg je een ingeving, volg hem op! Krijg je een kans of een aanbod, grijp hem met twee handen! Dat is het spannende gedeelte van het verhaal. Maar je moet het werk wel doen om de resultaten te behalen.

De derde stap: voel waar het werk je heen brengt. Niet alle losse stappen, daar is af en toe nou eenmaal geen zinnig woord over te zeggen, maar het geheel. Je bent ergens naartoe op weg. Ik word deze zomer steeds dichterbij mijn intuïtie gebracht. Ik leer te vertrouwen op mijn intuïtie, niet alleen op een zachte en fijne manier, maar ook door risico’s te lopen en te leren inschatten wat nog veilig is en wat niet. Door op persoonlijk vlak me kwetsbaar op te stellen, maar ook door de sjamanistische opleiding en wat daar bij komt kijken. Voor jou kan het weer anders zijn, maar er is altijd een grote lijn te vinden.

En maak gebruik van alle mensen en middelen om je heen. Vraag de mensen die je waardeert en respecteert om met je mee te kijken. Vraag hen om je vangnet te zijn. Gebruik wat je aangeboden wordt om mee te werken. Gebruik datgene wat jou aanspreekt. Er is genoeg in de wereld, ook voor jou. Wees niet bang om je te verbinden aan iemand of iets, als het goed voelt, is het goed! Ook als je niet direct snapt hoe of waarom.

Neem de ruimte die jij nodig hebt. Claim de noodzaak om goed voor jezelf te zorgen deze periode. Of dat nou in voldoende rust, tijd om cursussen te doen, plezier maken, alleen-zijn tijd, geld om te investeren in jezelf, of wat dan ook is. Erken dat jij belangrijk bent in jouw leven, maar ook in het leven van de lieve mensen om je heen. Iedereen is erbij gebaat dat jij je ontwikkelt en dicht bij jezelf en je hart komt te staan.

En je hoeft natuurlijk niets, maar mocht je je aangetrokken voelen tot de Schatkamer van de Ziel dag op vrijdag 18 augustus, aarzel dan niet en laat het me weten. We gaan die dag schoonmaken, healen, stappen zetten, vrijmaken, energie shiften! Met alles wat daarbij komt kijken: plezier maken, tranen mogen vloeien, pijn mag gevoeld, er mag gedanst en gelachen worden. En vooral, jij mag kwantum stappen maken. Essentiële stappen die je leiden naar het leven van jouw verlangens. Dus laat het me weten, er is nog plek. En ik gun je de vrijheid zo.

Nou lief mens, heb het goed voor nu, zet je stappen en laat het me vooral weten als je nog vragen hebt. Zondag 6 augustus 15.00 geef ik een livestream in mijn besloten Schitterende Schatkamer Facebook groep. Daarin ga ik op alle vragen in. Mocht je daarbij willen zijn en nog geen lid zijn van deze gratis groep, meld je dan gerust aan. Je bent van harte welkom.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.