Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

Je beste, puurste zelf | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, donderdag 3 maart 2016

Je beste, puurste zelf

Door sommige mensen wordt de midlifecrisis als een echte, heuse crisis beschouwd. Als een: is dit alles…

En dat je dan de balans opmaakt van je leven en je beseft dat je misschien wel de verkeerde kant op bent gegaan. En dat je dan alleen nog maar de ouderdom in kan schieten, of terug gaat naar je jeugd (bij voorkeur met meer geld dan toen, in verband met dure auto’s en vriendinnetjes en zo). Beetje triest idee, dat je alleen vooruit kan gaan naar een deprimerende ouderdom, of een (uiteindelijk net zo) deprimerende jeugd.

Ik ben daar in de loop van mijn leven toch een beetje anders naar gaan kijken. Ik ben net veertig geworden. Wat na de veertig komt, beschouw ik voor het gemak maar even als de tweede helft van mijn leven. Prima moment om de balans op te maken. Wellicht even een gedacht: is dit het nou… En een jaar geleden gaf ik daar het antwoord “nee” op. Nee, wat ik had gedaan in de eerste helft van mijn leven is echt geen weggegooide tijd, zeker niet. Ik heb veel ervaring opgedaan. Positieve ervaringen, waar ik nu nog van kan genieten en negatieve ervaringen, waar ik heel veel van geleerd heb. Het was gewoon een goed moment om eens even stil te staan bij wat ik had gedaan, aan het doen was en verder met mijn leven wilde doen. En ik besefte: het roer moet om.

Ik ben niet bij mijn echtgenoot weggegaan, dat ben ik ook voor de toekomst absoluut niet van plan, we hebben het veel te leuk. Mijn kinderen en wij wonen ook nog steeds fijn bij elkaar in een huis. In huiselijke en liefdes sferen is er niets verandert. Ik woon nog in hetzelfde huis, heb dezelfde hond en heb nog steeds contact met al mijn fijne familie leden.

Wat ik wel heb verandert is mijn werk. Ik kon kiezen: in loondienst werken, of een eigen onderneming. En ik besefte: ik heb de wereld iets te bieden, wat ik nooit in loondienst zal kunnen doen. Ik kan mensen (in groepen en alleen) met al mijn studie, met al mijn ervaring een reis bieden die ik zelf heb gemaakt.

Welke reis dat is? De reis terug naar mijzelf. Naar mijn kern, mijn eigenlijke ik, mijn drijfveren. Ik heb jarenlang onderzoek gedaan naar mijn beste, fijnste eerlijkste, puurste zelf, en ik weet langzamerhand wie ik ben. Ik ben mijn eigen expert geworden op het gebied van het pure zelf. En dat is bevrijdend! Dat is ontspannen leven en werken! Dat geeft energie! Dat wil ik nooit meer anders doen.

Daar kan ik jou ook bij helpen. Ik kan je de weg niet wijzen, want het is jouw weg. Ik kan je er niet naar toe brengen, want jij moet de weg zelf lopen. Ik kan met je mee lopen. Je hoeft het niet alleen te doen. En ik kan je wijzen op de wegwijzers die langs de weg staan. Net zo lang tot jij ze zelf weet te vinden. En dan loop je zelf, alleen, met een ander, net wat jij wil. En dan ben jij vrij en ontspannen en je eigen beste, puurste zelf.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.