18 jui-15 aug Doe je mee met De Zomer van je Leven? Meer info

Innerlijke Schatkamer Schoonmaak | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, vrijdag 28 juli 2017

Innerlijke Schatkamer Schoonmaak

Ik voel het aan alle kanten. Ik ben aan het schoonmaken. Waar ik al jarenlang bezig ben om oude patronen te doorbreken, oude pijn door te werken en nieuwe keuzes te maken, gaat het dit jaar in een af en toe idioot hoog tempo. Het ene proces is nog niet afgerond of het volgende dient zich aan. En dan ben ik niet met een beetje flauwe thema’s bezig, maar met diepe trauma’s op het gebied van waarde, bestaansrecht en kracht.

Karma dient zich steeds weer aan om aangekeken, doorgewerkt en uiteindelijk vrijgelaten te worden. Zowel persoonlijk karma, als familie karma. Eigenlijk zie ik niet zoveel verschil tussen deze twee. Ik ben geboren in deze familie, omdat ik via mijn familie lijnen het meest effectief bij mijn persoonlijke leerpunten kan komen. Het leven zit wat dat betreft ingenieus in elkaar. Fijn is dat.

Het is niet altijd makkelijk of zonder weerstand hoor. Laat je niet voor de gek houden, ik kan me verzetten als een gek voor ik inzie dat me aan mijn leven overgeven eigenlijk het enige zinnige is dat ik kan doen. Laatst zei een vriendin-collega van mij (ik was mijn hakken weer eens heerlijk in het zand aan het zetten), dat ik mijn karma wel uit de weg kon gaan, maar dat er dan gewoon een volgend leven zou komen, waarbij ik het alsnog voor mijn kiezen zou krijgen.

Ik voelde direct: nee, dat gaat niet. Er komt geen volgend leven om dit op te lossen, uit te werken, vrij te laten. This is it, met dit leven, in dit leven moet ik het doen. Het is niet eens een kwestie van nu-of-nooit, het is een kwestie van nu. Gewoon simpel nu. Nu is het leven, het jaar, het moment. Niet omdat dit mijn laatste leven is, daar heb ik op geen enkele manier een mening over, maar omdat dit het leven is waarin ik dit karma uitwerk. Geen excuses, geen uitvluchten, geen uitstel meer.

Dat weet ik eigenlijk al heel lang. Ik heb nog iets anders te doen dan schoonmaken. Iets anders dan helen, doorwerken, vrijlaten. Hoe ongelooflijk belangrijk dat werk ook is, ik heb daarna nog iets anders te doen. En daarvoor heb ik een innerlijke vrijheid nodig die op geen enkele manier meer gebonden is aan oud zeer, oud verdriet of oud trauma. Daarvoor is het nodig dat ik mijn Innerlijke Schatkamer helemaal in het licht kan zetten en alle schatten die daar te vinden zijn kan gebruiken als kracht.

Ik ben bezig aan een verlichtingsproces. Niet meer en niet minder. Mijn schaduw zet ik in het licht. Overal gaat het licht aan. Oordeelloos en genadeloos tegelijk. En dat voelt eerlijk gezegd best eng. Want wat moet ik daar nog voor doen? Welke pijn moet er nog boven komen? Welke blokkades moet ik nog doorwerken? En is het niet een beetje grootheidswaanzin waar we het hier over hebben? Wie ben ik in hemelsnaam om deze beweringen gewoon maar op te schrijven en er nog achter te staan ook?

Maar ik doe het toch. En niet voor niets. Want als ik mij niet heel erg vergis zijn er onder jullie, lezers van dit blog, een behoorlijk aantal mensen die (hoe klein misschien op dit moment nog), dit gevoel herkennen. Jij ook. Jij zeker weten. Ken je dat gevoel? “Het stopt hier, bij mij, ik heb dit op te lossen, nu.” Of je nou het gevoel hebt trauma’s uit weet ik hoeveel eerdere/parallelle levens door te werken, of dat je een steeds repeterend patroon in je familie vrij maakt, het komt op hetzelfde neer. Jij doet een enorm grote, energetische schoonmaak. Omdat de weg vrij moet voor iets anders…

Dat betekent dat het niet altijd makkelijk is op dit moment. Het betekent dat je wellicht intens moeilijke thema’s aan te kijken hebt. Het betekent dat je wellicht op dit moment situaties voor jezelf creëert die pijnlijk, verdrietig en zwaar voelen. Wellicht voel je je gefrustreerd omdat je zo graag een gelukkig leven wil leiden en zo graag je verlangens wil volgen, maar het niet echt lijkt te lukken. Of dat het wel lukt, maar dat je steeds het gevoel heb dat je obstakels tegenkomt waardoor je niet echt voluit kan gaan. Dat blokkades zich uit het niets op je pad lijken te werpen, gewoon omdat het kan.

Geef jezelf dan niet op je kop. Denk niet dat je ‘het dus niet goed doet’. Denk niet dat je het fout doet, dat je nog niet zover bent, dat je achterloopt bij anderen. Je bent aan het opruimen. Daarvoor wordt de rotzooi eerst even wat groter voordat je de orde in de chaos kan gaan zien. Je zet eerst die prachtige Schatkamer even helemaal op zijn kop, om vervolgens opnieuw te ordenen, je schatten weer op waarde te kunnen schatten en alles te kunnen gebruiken wat er te vinden is voor jouw fantastische volgende stappen.

Gun jezelf deze periode. Gun jezelf de chaos en de rotzooi. Je bent zulk belangrijk werk aan het doen. En zulk enorm krachtig werk. Maak het niet kleiner dan het is. Maak jezelf niet kleiner dan je bent. Misschien is dit niet altijd het leukste deel van je werk, het is essentieel. Je creëert zoveel vrijheid om er straks heel belangrijk en mooi werk mee te kunnen gaan doen.

Dat werk zal voor ons allemaal wat anders zijn. We zijn hier immers allemaal met onze eigen unieke taak. Onze eigen unieke taak in deze unieke tijd. Waar we precies als aarde en als mensheid naartoe gaan is nog niet helder, maar dat de veranderingen fenomenaal en wonderbaarlijk zullen zijn is duidelijk. En jij zal daar een rol in hebben. Een belangrijke rol als je even bedenkt wat er nu soms van je gevraagd wordt.

Dus weg met het idee dat we leiden aan grootheidswaanzin. Weg met het idee dat we minder dan groots zijn. Weg met het idee dat we minder dan magisch zijn in een minder dan magische wereld en een minder dan magische tijd. Doe je schoonmaak met een nieuwsgierigheid naar wat je allemaal te vinden hebt. Doe je schoonmaak met een opgewekt gemoed, ook als het verrekte pijn doet. Doe je schoonmaak met opgeheven hoofd en een stevig gevoel van eigenwaarde. Doe je schoonmaak met liefde en compassie voor jezelf.

En mocht je voelen dat je mijn hulp kan gebruiken, neem dan contact op. Ik kan je door de diepste blokkades heen helpen. Ik kan je helpen de energie te shiften, zodat jij je handen vrij maakt om je belangrijke werk te gaan doen. Zodat jij je verlangens helemaal kan omarmen en je leven in vrijheid en vreugde kan leiden.

De volgende Schatkamer van de Ziel dag is op 18 augustus en de volgende Schatkamer Opstellingendag is op 29 augustus. Voor beide zijn nog plekjes, maar ze gaan op dit moment hard. Ik bied ze iedere maand aan, dus er is altijd ergens een plek voor je te vinden, maar ik voel aan alles dat de tijd nu is en niet later. Voel jij dat ook, wacht dan niet te lang.

En twijfel je nog, aarzel dan niet om me een mailtje of een berichtje te sturen. Ik beantwoord met liefde al je vragen.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.