Schrijf je in voor gratis artikelen Meer info

De start van een nieuw jaar | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, dinsdag 29 december 2020

De start van een nieuw jaar

Voel jij het ook?

Het wegvallen van oude patronen?

Het wegvallen van overtuigingen die niet meer dienen?

Het voelt nog een beetje wiebelig. Het voelt nog alsof er oude grond wegzakt en een nieuwe vloer nog niet helemaal uitgehard is. Het is er wel. Het is er echt. Maar het golft nog onder mijn voeten. Als ijs dat bijna dik genoeg is om op te schaatsen. Het zal me houden, ik zak er niet meer doorheen. Maar soms kost het me eventjes moeite om erop te vertrouwen en om mezelf overeind te houden.

Het gaat over een nog dieper gevoel van eigenwaarde. Over weten wat ik waard ben. Over weten dat het goed en mooi en fijn is dat ik er ben. Dat ik een meerwaarde te bieden heb met mijn aanwezigheid. In mij, met jou, in de wereld en in het leven zelf. Ik zak dieper in mijn bestaan. In de bedoeling die ik ben. Mijn zijn is genoeg. Wat ik doe komt daaruit voort. Het een vloeit voort uit het andere en zo reis ik stap voor stap mijn pad.

Maar het wiebelt ook nog. Er is nog net geen evenwicht gevonden in deze laag. Ik beweeg nog op de lijn van overgave en verzet, van het oude en het nieuwe, van de ene uiterste naar de andere. Het zijn geen wilde bewegingen meer. Het patroon is al doorbroken en heeft geen worsteling meer nodig. Het zijn rustige beweginkjes. Een echt lekker gaan zitten met mijn billen in mijn nieuwe zachte ondergrond. Een echt lekker zwieren op mijn nieuwe ijs.

Waar gaat mijn ‘ja’ naar uit? Wat wil ik kiezen in mijn leven? Waar gaat mijn aandacht naar uit? En met wie wil ik mijn aanwezigheid delen? Waar wordt ik door gevoed? En kan ik daar steeds meer voor kiezen? Waar gaat mijn hart van open en wat opent in mij de levensvreugde die ik ben? Ik gooi de vragen omhoog en stel me open voor het antwoord. Dat komt niet in mijn hoofd, maar in de vorm van wat zich in mijn leven ontvouwt. De kansen op mijn pad, de impulsen die ik voel.

Mijn leven draait steeds minder om wat iemand anders ervan vindt. Het gaat niet om jouw goedkeuring en ook niet om jouw afkeuring. Het gaat over laten zien wie ik ten diepste ben. Mijn kracht en mijn onzekerheden ook. Mijn kwetsbaarheid en mijn levenslust. Het gaat om laten zien wat mij tot leven wekt, wat mijn vreugde laat opvlammen. Ongeacht wat wie dan ook daarvan vindt. Of het deuren opent of sluit, ik laat het gebeuren. Als jij mij in je leven wilt, ben ik degene die je krijgt. Met alles wie ik ben.

Wat stroomt dat zal stromen. Wat ten onder gaat zal dat nou eenmaal doen. Wie in mijn leven hoort zal daar ook in zijn en wie verder te reizen heeft zonder mij heeft mijn zegen. Mijn liefde is onvoorwaardelijk, mijn aandacht niet. Ik koester jouw bestaan diep in de mijne. Je bent omdat je was en daarom zul je altijd zijn. Maar ik heb mijn leven te leiden, mijn aandacht en tijd te schenken aan diegene en datgene dat mij ook kunnen ontvangen. Helemaal ontvangen. Want daarvoor ben ik hier. 

Voel jij het ook? 

Het nieuwe jaar dat in aantocht is?

De nieuwe cyclus in een eindeloze kringloop?

Ik wens je een hele mooie overgang. En zie je heel graag in het nieuwe jaar. 


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.