Schrijf je hier in voor jouw Juweeltjes Meer info

11-11-11 twee ultieme manifestatiedagen in deze maand | Illustratie: Unparalleled Universes, Peter Boorsma

∞ Manon, vrijdag 9 november 2018

11-11-11 twee ultieme manifestatiedagen in deze maand

Zondag is het de elfde dag, van de elfde maand, in een universeel elf-jaar. Numerologisch gezien is een elf een meestergetal. Een getal dat het spirituele met het aardse verbindt. De poort tussen hemel en aarde. Het getal elf heeft zowel de dubbele één in zich die staat voor autonomie, creatie en vernieuwing, als de twee, die staat voor het mystieke, het gevoel en de verbinding. Wat een perfect getal ook om onvoorwaardelijke liefde door de poort toe te laten.

Deze 11-11-11 dag komt deze maand maar liefst twee keer voor: donderdag 29-11 heeft namelijk dezelfde numerologische waarde. Dat komt niet vaak voor, een elf jaar hebben we niet zo vaak. De vorige keer was in 2009, de keer daarvoor was in 1910. Een prachtige maand dit jaar om bewust stil te zijn bij jouw verlangens en hoe jij ze vorm wil geven in je leven.

Iedereen is de creator van zijn eigen leven. Iedereen bepaalt, bewust en onbewust, zijn eigen realiteit. Wat je om je heen ziet, opmerkt, ervaart is een directe afspiegeling van wat er zich binnenin jou afspeelt. Je trekt in je realiteit naar je toe wat past bij jouw diepe verlangens. Jij manifesteert moeiteloos je leven, of dat nou is wat je leuk vindt of niet.

Vaak denken mensen dat je werkelijkheid creëren te maken heeft met wat je fijn vindt om te ervaren. Datgene wat je een veilig en prettig gevoel geeft. Bewust creëren zit hem dan in geld manifesteren, een geliefde energetisch naar je toe trekken, een nieuwe baan, of een nieuwe auto in je leven toelaten, een gezond lijf creëren, enzovoort. En soms werkt dat heel goed. Dan hoef je je intentie maar op iets te zetten en het dient zich aan.

Dat is super leuk. En het heeft een gevaar in zich. Ineens kan het zijn dat je jezelf klem zet in je gedachten. “Dus wanneer ik heel veel aan iets denk, dan manifesteert het zich vanzelf”. Dan kun je iets met je mentale kracht naar je toe trekken, en dan kun je dus ook ‘fouten’ maken door de verkeerde gedachten te denken. Ineens zit je vast in de vorm die jouw hoofd geeft aan je verlangens.

Natuurlijk is het belangrijk om aandacht te besteden aan je gedachten. Je gedachten vertegenwoordigen een enorme kracht waardoor jij de wereld waarneemt. Wanneer je vast zit in (negatieve) denkpatronen, kun jij je realiteit eigenlijk niet meer anders ervaren dan vanuit dat denkpatroon. Wanneer jij je werk als saai en onbetekenend ervaart, kun je bijna niet meer toelaten dat het ook anders kan zijn. Je aandacht zit op negatief en je brein zoekt constant bevestiging voor deze overtuiging.

Andersom werkt het ook: wanneer jij je leven als helpend en liefdevol beschouwt, als dat echt je overtuiging is over het leven, kan er eigenlijk niets meer gebeuren waardoor jij het anders zult zien. Dat hoeft niets te maken te hebben met wat er in je realiteit gebeurd, je krijgt nog steeds een grote diversiteit aan ervaringen op je pad. Je perceptie bepaalt alleen of jij je leven als ellendig of magisch mooi ervaart.

Ik ben ervan overtuigd dat we met ons bewuste denken helemaal niet zoveel invloed hebben op wat er in onze realiteit gebeurd. Als ik verzin dat ik een nieuwe baan nodig heb, of een heleboel geld, dan kan dat net zo goed ineens voor mijn neus staan, als niet. Het ligt eraan of de vorm ‘baan’ of ‘geld’ mijn hoogste doel dient. Of het in mijn grootste belang is dat het er wel of niet is. En dat bepaalt mijn hogere zelf, mijn ziel, niet mijn dagelijks denken, niet mijn ego.

Dat betekent niet dat ik volkomen hulpeloos ben in de handen van mijn grotere zelf. Dat kan ook helemaal niet, datgene wat ik ‘ik’ noem is immers onderdeel van mijn hogere zelf. We zijn een geheel, geen twee op zichzelf staande entiteiten. Mijn begrip is alleen een stuk beperkter omdat ik middenin het spel van deze realiteit sta met een menselijk brein. Mijn grotere geheel heeft logischerwijs een groter overzicht. Maar ik ben wel degene die het in de realiteit moet zetten. Ik vorm de verbinding tussen mijn grotere spirituele zelf, en het grotere aardse waar ik deel van uitmaak.

Mijn verlangens zijn er niet voor niets. Mijn verlangens zijn de motor die voorkomt dat ik passief afwacht wat het leven op mijn pad gooit en ook dat ik alleen maar gefocust ben op overleven en dus niets meer durf te ervaren. Mijn verlangens zorgen dat ik steeds maar ga waar ik nog niet eerder ben geweest. Mijn verlangens zorgen ervoor dat ik mezelf steeds groter en grootser neerzet op aarde. Mijn verlangens zijn de manier waarop mijn ziel zorgt dat ik wil gaan waar zij me heen wil hebben.

Ken jij de energie van jouw zielsverlangens? De verlangens die de motor zijn van je alles wat je doet, denkt en bent in je leven? Wat ligt er onder alles? Je kunt dat verlangen zoeken in de uitnodigingen die jij keer op keer in je leven krijgt. In welke situaties raak jij steeds weer verzeild? Welke woorden, welke muziek, welke films, boeken, enzovoort weten je te raken tot in je kern? Waar kun jij tot tranen toe door ontroerd worden, gewoon omdat het zo waar en zo mooi is?

Die energie hoort bij jou. Die energie is onlosmakelijk met jou verbonden. Die energie zul jij altijd manifesteren in je leven. Steeds groter en grootser. Je zult steeds dichterbij de volledige vervulling van dat verlangen komen en tegelijk zul je nooit aan het einde van die reis zijn. Je kunt er rustig vanuit gaan dat alles wat jij in je leven op je pad krijgt, altijd de meest rechtstreekse weg is naar een nog diepere vervulling van dat zielsverlangen.

Wij geven met ons denken en voelen vorm aan dat zielsverlangen. Wij hechten daar een vorm en woorden aan: een geliefde, geld, een baan, kinderen, een ervaring, een reis, rust, vrijheid, enzovoort aan. Dat maakt het tastbaar. Dat maakt de verbinding naar de aardse manifestatie. Dat is een onmisbare schakel in het creatieproces. Wanneer je (dag)droomt of fantaseert maak jij, belichaam jij, die verbinding.

En tegelijkertijd is het belangrijk om je te realiseren dat de vorm die jouw gedachten geven aan je verlangens alleen maar de vertaling van jouw denken zijn en in die zin altijd beperkt. De geliefde die jij in je hoofd en hart hebt is nu de grootste belichaming van jouw verlangen. Maar wie weet komt er ter zijner tijd iemand in je leven die dat nog groter kan belichamen. Die ken jij alleen nu nog niet en daarom kunnen je bewuste gedachten diegene nog geen vorm geven. Dat geldt voor iedere vorm die je in je hoofd laat ontstaan. Wie weet klopt het zoals je het nu bedenkt, wie weet moet het grotere zich nog aandienen.

Wanneer jij je hecht aan de vorm die zich nu aandient in je gedachten kun je heel erg teleurgesteld raken wanneer je schijnbaar niet krijgt waar je naar verlangt. Dan lijkt het ineens alsof je het niet voor elkaar krijgt om jouw leven te creëren. Dan kan het lijken alsof het leven tegen je werkt in plaats van voor je.

Bedenk dan dat het jouw beperkte menselijke brein is die je gedachten en beelden bepaalt. Blijkbaar kan jouw diepste verlangen beter vervuld worden met een andere vorm. Geef je maar over. Het leven is niet om te lijden, maar soms dient een moeilijke situatie ons tijdelijk het beste. Accepteer dat wat er nu is als de meest ultieme vorm voor jouw verlangen. Open je tegelijkertijd voor nog betere, fijnere, makkelijkere vormen.

Wanneer jij je overgeeft aan het niet weten, manifesteer je het makkelijkst. Laat de beelden en de vormen maar tot je komen, maar laat ze tegelijkertijd direct weer gaan als slechts  mogelijkheden. Je helpt het manifestatie proces wanneer jij je bewust verbindt met de verlangens die je door je heen voelt gaan. Je helpt door je in vertrouwen over te geven aan je leven. Door je aandacht te zetten op de beelden en de vormen geef je lichaam aan je verlangens, door ze vrij te laten geef jij je ziel de mogelijkheid om nog betere vormen op je pad te zetten.

Zondag 11-11-11 is de ultieme dag om je te verbinden met je zielsverlangens. De poort tussen hemel en aarde staat wagenwijd open. Jij bent de meest ultieme verbinding. Vertrouw op de magie van je leven en de kracht van je bewustzijn, zowel je gedachten als het grotere bewustzijn van je ziel. Elf is een meestergetal en vraagt dus ook meesterschap van jou. De uitdagingen van de elf kunnen groot zijn, de ‘beloningen’ ook. Veel plezier zondag! En ik hoor het graag als je iets bijzonders ervaart.


Boek

Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde

Een boek over ontmoetingen van ziel tot ziel en hoe zij de weg in jou vrijmaken naar onvoorwaardelijke liefde.

bestellen

v.a. €12,00

Het boek is verkrijgbaar als paperback, ebook en luisterboek.

» Info & bestellen

Facebook

Besloten Facebookgroep

In deze groep deel ik mijn zoektocht naar al mijn schatten in mijn Innerlijke Schatkamer en nodig ik je uit om mee te gaan op expeditie naar jou.

Naar de Facebookgroep

Nieuwsbrief

Juweeltjes

Een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief met mijn nieuwste artikelen, tips over interessant leesvoer en andere juweeltjes.